سفارش تبلیغ
صبا ویژن
همانا خدا را بندگانى است که آنان را به نعمتها مخصوص کند ، براى سودهاى بندگان . پس آن نعمتها را در دست آنان وا مى‏نهد چندانکه آن را ببخشند ، و چون از بخشش باز ایستند نعمتها را از ایشان بستاند و دیگران را بدان مخصوص گرداند . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
دستورالعمل اخلاقی آیت الله بهجت ، دستورالعمل گشایش در سختی، سوره حشر ، دعا برای سلامتی امام زمان ، دعای عهد ، راز و نیاز با خدا، مناجات با خدا،حرف زدن با خدا, خدایا دستم را ب ، سلامتی امام زمان ، شعرهای زیبا درباره خدا, شعر عاشقانه, متن و جملات عاشقانه, لبخند ، عهد و پیمان ، غم و غصه و تنهایی, صحبت و راز و نیاز با خدا پروردگار, خدایا کمکم ، فرج ، متن های زیبا و انرژی بخش, علت آفرینش انسان, رشد و پیشرفت فلسفه خ ، مراحل موت، تحمل اذیت مردم، موت احمر ، مومن، نشانه های مومن، ایمان، ورع، صدقه، صبر، حلم، صدق هنگام خوف ، یاد کردن خدا, به یاد بودن خداوند, محبت خدا, آثار و برکات یاد خدا ، کتاب اخلاق، خدا، ، آرامش و خوشبختی, زندگی سالم و زیبا, هنر شاد بودن, راز و رمز زندگ ، اشعار نظامی درباره خدا و معنویت, شعرهای زیبا و معنی دار درباره خ ، امام خمینی، دانشجویان فیلیپینی، نامه اخلاقی عرفانی، مسلمانی ، توصیه اخلاقی، دوران جوانی ، امیدواری، کار و تلاش، دانش جویی، انس ، چگونه به خدا برسیم, در آغوش خدا, راه های نزدیک شدن به خدا, عبادت ، حضرت مهدی ، خلوص عمل، عمل ، خلیفة الله ، خوبی و محبت به دیگران, ابراز عشق و محبت, متن و جملات زیبا درباره ،

صفحات اختصاصی
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :51
بازدید دیروز :3
کل بازدید :58950
تعداد کل یاداشته ها : 66
103/9/7
5:9 ع

منبع: بهجت عارفان 

دستور العمل اوّل

بإسمه تعالی

 الحمدُ لِلّهِ رَبِّ العالَمینَ،وَ الصَّلَاةَ عَلَى سَیِّدِ الأَنْبِیَاءِ وَ المُرسَلینَ و عَلی آلِهِ سادَةِ الأوصیاءِالطَّاهِرِین،‏ وَ عَلی جَمیعِ العِترَةِ المَعصومینَ وَ اللَّعْنُ الدّائِمُ عَلَى أَعْدَائِهِم‏ أجمَعینَ.

جماعتی از این جانب، طلب موعظه و نصیحت می کنند؛ اگر مقصودشان این است که بگوییم و بشنوند و بار دیگر در وقت دیگر، بگوییم و بشنوند، حقیر عاجزم و بر اهل اطلاع پوشیده نیست و اگر بگویند کلمه ای می خواهیم که امّ الکتاب باشد و کافی برای سعادت مطلقه ی دارَین باشد، خدای تعالی قادر است که از بیان حقیر، آن را کشف فرماید و به شما برساند.

پس عرض می کنم که غرض از خَلق، عبودیّت است؛ (وَمَاخَلَقْتُ الجِْنَّ وَالْانسَ إِلَّالِیَعْبُدُون‏)[1] و حقیقت عبودیت، تَرک معصیت است در اعتقاد که عمل قلب است و در عمل جوارح و تَرک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که مَلَکه ی شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت؛ « ولا أقول سبحان الله و الحمد لله، لکنه ذکر الله عند حلاله و حرامه». ما امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) را دوست می داریم، چون امیر نحل است؛ امور ما مطلقاً به وسیله ی او به ما می رسد؛ و او را پیغمبر برای ما امیر قرار داده؛ و پیغمبر را دوست داریم، چون خدا او را واسطه ی بین ما و خود قرار داده؛ و خدا را دوست داریم، برای این که منبع همه ی خیرات است و وجود ممکنات، فیض اوست.

پس اگر خود وکمال خود را خواهانیم، باید دوست خدا باشیم؛ و اگر دوستِ خداییم، باید دوست وسایط فیوضات از نبی و وصی، باشیم؛ وگرنه یا دوست خود نیستیم، یا دوست واهل العطایا نیستیم، یا دوست وسایط فیوضات نیستیم.

پس کیمیای سعادت، یاد خداست، و او محرّک عضلات به سوی موجبات سعادت مطلقه است؛ و توسل به وسایط استفاضه از منبع خیرات، به واسطه ی وسایل مقرره ی خودش است. باید اهتدا به هدایات آنها نماییم و رهروی به رهبری آنها نماییم تا کامیاب شویم. دیگر توضیح نخواهید و آن که عرض شد، ضبط نمایید و در قلب ثبت کنید، خودش توضیح خود را می دهد.

اگر بگویید: چرا خودت عامل نیستی؟! می گویم: «اگر بنا بود که باید بگوییم ما عاملیم به هر چه عالِمیم، شاید حاضر به این حضور و بیان نمی شدیم»؛ لکن دستور، بذل نعمت است، شاید به مقصود برساند؛ مخفی نماند اگر میسور می شد برای کسی، نصیحت عملیه بالاتر است از نصایح قولیه؛« کُونُوا دُعَاةَ إلی اللهِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ» وَفَّقَنا اللهُ وَ اِیّاکُم لِمَا یرضیهِ وَ جَنَّبَنَا جمیعاً عن ما یسخطه بِمُحَمَّدٍ وَ آلِه الطّاهِرین صَلواتُ اللهِ عَلیهِم اَجمَعین.و َالسَّلَامُ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُه‏ ُ،وَالحمدلله أولاً واخراً وَالصَّلَاةَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین،‏ وَ اللَّعْنُ عَلَى أَعْدَائِهِم‏ أجمَعینَ. مشهد، ربیع الثانی 1420.